#004 #blogg100 New York del 1

Publicerat 26 Jan i #Blogg100, Personligt

New York

Över 10 miljoner invånare bara på Manhattan! Nu snackar vi underlag för en massa härliga restauranger både bra dåliga och fantastiska och mediokra. Ankomst på torsdag em, transport i limo till hotellet, handen på hjärtat hur kul är det med lim egentligen!? Trångt obekvämt, rätt tveksam inredning och så sist men inte minst obehagligt dyrt, aja det hör ju till och det positiva är väl att man kan vara i alla fall 8 i bilen. Raka vägen in till The Roger Smith Hotel på Lexington och 47 gatan, mysigt gammalt hotell med mycket mässing och heltäckningsmattor nästan lite Fransk/Engelsk känsla. http://rogersmith.com/ är ett riktigt hit Social media hotell, och ett verkligt bra exempel på hur man hittar affäre i ena kanalen på ett riktigt trevlig och bra sätt. Som exempel blev vi mottagna såhär som grupp http://rogersmithlife.com/hotel/welcoming-the-swedish-chefs-of-the-year Fantastiskt vill jag tillägga! Detta hotel kan rekommenderas å det varmaste, inget fancy utan ett rätt upp och ner bra trevligt och cosy.

Vi hade glädjen att äta på många riktigt bra och spännande restauranger, jag kommer skriva om några i detta #wtr och sedan kommer det lite fler tips i kommande. Första kvällen blev det ett besök på Fatty Crab http://www.fattycrab.com en Malaysisk inspirerad matlagning, ganska trendigt avskalat nästan helt naket inrett. Tegelväggar och lite ”hip” stil, väldigt högljutt. Maten var okej men det fanns att önska. Tror att Zak Pelaccio hade mycket att göra med den alldeles nyöppnade Fatty Cue http://newyork.metromix.com/restaurants/barbecue/fatty-cue-south-side/574135/content, alla vet att malaysiskt kan vara riktigt starkt och denna gången var det starkt så att öronen började fladdra och ryka. Klart värt ett besök! Zak vurmar för det lokala och odlar en hel del själv också till restaurangerna.

Dag två hade vi Årsmöte i vår förening och det var förlagt på French Culinary Institute 462 Broadway, den som tog emot oss där var Nils Norén. Nils är Vice President på skolan och jobbade tidigare som Köksmästare hos Marcus Samuelsson på Aquavit. Skolan är imponerande med alla sina 60 lärare och fantastiskt fina lokaler. Nils brättade att de höll på att ta en våning till i anspråk att bygga kök och utbildningslokaler, trycket verkade öka hela tiden. För närvarande hade man ca 850 elever och varje elev går sin grundutbildning i 6 månader koncentrerat. Dessutom hade man ett antal extrakurser som alltid också var fullbokade. Det skall tilläggas att en grundutbildning kostar ca 260.000 sek per elev och det betalar var och en av eleverna. Efter en rundvandring i köken avslutades vårt besök med en lunch i deras egen restaurang L´Ecole som ligger i gatuplanet på skolan, trevlig restaurang som alltid är fullproppad med gäster. Titta gärna in i Nils och hans kollegas lilla experimentverkstad (www.cookingissuesblog.com) Tack Nils!

Vidare i mat & dryckesupplevelser!

Några av oss tog oss sedan vidare till Blue  Fin Seafood mitt på Time Square, stora panoramaförnster vette mott Squaren där vi kunde sitta i baren och prova lite sushi och titta på ”folk”, snacka om en kokande gryta alltså TS. Blue fin  med sina dryga 400 platser och den baren vi satt i hade fullt alltid, bara någon enstaka timme på seneftermiddagen då vi av där fanns det tid att duka om i matsalen och endast baren var öppen och där satt vi. Ja och när man sitter för den delen på en bar på Manhattan kan valet av drink enkelt falla på Cosmopolitan, här gör dom den riktigt god. Vi knatade vidare och på vägen till hotellet så slank vi in på Grand Central Station och en klassiker Oyster Bar i ”källaren” eller en del av gamla perrongen, OB startade som restaurang i början av 1900 och har sedan dess alltid serverat Fiska och skaldjur ”Right-of-the-boat” där kunde vi välja på ett 40-tal olika ostron, wow! Var kan man göra det!? Ett dussin slank ju lätt ner tillsammans med lite av den vita drycken. Eller varför inte ett halvt dussin stora stekta scallops med chimicurrisås:)

Hem till hotellet och duscha och byta skjorta! Gemensamt avfärd mot kvällens första matupplevelse, i taxi och vidare ner i meatpacking distrikt bredvid Chelsea Market till Rest Buddakan. Man fattar verkligen att det finns ett stort underlag av gäster när man kliver in på Buddakan, restaurangen tog ca 500 gäster och hade minst tre sittningar på varje bord, ja så kan ni ju roa er med att räkna lite själva. Otroligt smakfullt inredd restaurang med Modern Asiatisk touche på maten www.buddakannyc.com Här tappade jag räkningen när den tionde grejen kom in och allt var så fruktansvärt bra genomfört och grymt gott, plus att personalen vi hade verkligen var proffsiga och trevliga. Delar av det jag åt kommer i fortsättningen av denna berättelse! Andra dagen avklarad och man stupade i säng!

Fortsättning följer så småning om : )


blog comments powered by Disqus