Då har man blivit vinmakare. Soil & Soul Wines heter vårt vin & snart ny hemsida och det tredje vinet på gång. Stay tuned!

Publicerat 07 Dec i Nyheter, Personligt

Soil & Soul är resultatet av tre vinälskares kärlek och passion för det kaliforniska vinet, för jorden och solen, för den fantastiska amerikanska vinkulturen. Bakom Soil & Soul står tre svenskar som är djupt rotade i Kalifornien, Kurt-Inge Eklund, Michel Jamais och Rikard Nilsson.
Kurt-Inge är fotograf, en av Sveriges första importörer av kaliforniska kvalitetsviner, han är skribent inom vin och numera bosatt i St Helena i hjärtat av Napa Valley. Michel är kock och sommelier som sedan mitten av 1990-talet har verkat på heltid som utbildare och skribent inom vin med Kalifornien som sin främsta vinregion. Rikard är välkänd och meriterad kock, bland annat Årets Kock 1991, och en av de första svenska kockar och krögare som satsade på att servera kaliforniska viner på sin restaurang. Den gemensamma nämnaren är just passionen för Kalifornien och dess viner.

Soil & Soul är inte en vingård, heller inget vineri, istället är det essensen av trion känsla för Kaliforniens vinskatt. Genom sina mångåriga kontakter och djupa känningar i Kalifornien, får man tillgång viner som väljs ut med största noggrannhet och antingen buteljeras precis som de är, eller blandas till komplexa cuvéer. Något fast vinlista finns inte och kommer heller inte att finnas, istället är varje skörd en ny utmaning som kan resultera i helt nya viner, eller en ny årgång av ett tidigare lanserat vin. Soil & Soul är ett levande projekt, som hämtar sin kraft och inspiration från den kaliforniska jorden, och trions själ.

Våra första två viner!

#Soil & Soul 2009 Cloudy Cabernet Sauvignon, Limited edition, 24 cases (Launched autumn 2012)

Tasting notes:
Generöst vin med dofter av mogna björnbär, cigarrlåda och aska. Fyllig till medelfyllig smak som är balanserad med aromer av mogna friska björnbär och även en del svarta vinbär och blåbär. Lätt fatton med viss rökighet. Valnötter och läder i eftersmaken med mineraler av läckra blyertsaromer. Pigg syra och närvarande fina tanniner. Vinet bör just nu dekanteras flera timmar innan servering.

#Soil & Soul 2011 Gap’s Crown Chardonnay, Limited edition, 60 cases (Launched autumn 2012)
Gap’s Crown i svala Sonoma Coast, och är ett mycket fint exempel på modern, elegant, frisk och nyanserat fruktig fatjäst chardonnay. Mer info inom kort.

Båda våra viner, 2009 Cloudy Cabernet Sauvignon och 2011 Gap’s Crown, är nu på väg till Skandinavien. Bäst är att det finns mer på gång! : )

Stay tuned

blog comments powered by Disqus