Liten #wtr mitt i veckan tävling

Publicerat 24 Feb i #wtr

Wänner,

Fick sånn lust att utlysa en liten onsdagstävling till kommande #wtr 19 nu på fredag. Första rätta svaret som kommer in här som en kommentar vinner! Först till kvarn! Kom ihåg att lämna in era bidrag till ”Twitterkocken” senast torsdagen den 4:e kl 24.00!
Såhär ligger det till!
Jag har under många år gjort en egen snaps som jag brukar ge bort till lämpliga kandidater, den är i grunden gjord med Johannesört och ett antal andra ingredienser. Jag kommer inte att avslöja vilka det är. Jag här som sagt länge gjort denna snaps som alla uppskattar. När jag drev krogarna i Torekov så kom jag ikontakt med dels potatisodlare men även andra snapsälskare. Det fanns en liten klan på Bjärehalvön som en gång i tiden startade en tävling. Vem gör den bästa Besken!? Denna tradition har säkert håll på i hundra år. Vinnare erhåller titeln ”Beskakung” Denna titel får vederbörande uppmonterad utanför sitt hus på en riktig vägskylt så att alla kan se vem som just nu är ”Beskakung” Jag drev som sagt krog i Torekov i över tio år men kom aldrig ens i närheten av denna lilla exklusiva grupp, däremot fick jag vid ett tillfälle smaka på dåvarande års vinnarbesk. Wow liksom! Tänkte jag: När den supen hade runnit ner i halsen så sa jag till mig själv, även om jag får frågan så skall jag aldrig ställa upp! Den supen var något av det vidrigaste jag någonsin druckit, och det verkade som om det bara gällde just det beska. Så från dess så började jag experimentera med en egen snaps, förvisso en aning besk med med andra ingredienser också. Under åren har jag aldrig riktigt hittat den optimala förpackningen, utan det har varit en kul flaska ”bara” tills jag härom veckan fick lite ny kunskap vilket alltid är najs. Då släppte det på en gång och här har ni resultatet! Ni skall från och med nu lista ut vilken ingrediens, jag syftar på, och även förklara hur ni kom på det. Eftersom min ”nya” förpackning har med en ingrediens att göra bör ni klara det!?

Som sagt vinnaren presenteras nu på fredag i #wtr, och ni MÅSTE lämna svaren här som en kommentar! Första rätta svaret vinner!

LYCKA TILL WÄNNER!

 • ... eller bok??

 • Jag tänker ek. Kan det vara?

 • CoachingTiger

  Min gissning blir kamomill

 • sarakarin

  eller kanske vanilj, trä luktar ibland som vanilj.

 • Kaffebönor. J som i java.

 • Björksav?

 • sarakarin

  jag gissar på enbär, kanske lådan är gjord av ene?

 • Socker är en given ingrediens i en Bjäre-besk. Kan lådan på bilden vara gjord av en gammal sockerlåda?

  Fast Bjäre-besk ska serveras från en Brännvin Special-flaska med borttagen etikett. Det enda som ska stå på flaskan är en siffra.

 • MonicaS

  Något med myror... myrsyra?

 • Robert Odenjung

  Visst är det citron som du river på järnet till höger?

 • Och en sista gissning från mig; Malört. Malfjärillen kryper gärna in i en sådan fälla :)

 • Mc_Andersson

  Jag tror att det är honung. Förpackningen liknar en ram ur en bikupa.

 • VinHelena

  Cacaobönor, av en riktigt elak bitter sort

 • Får man gissa flera gånger så kör jag till med kantareller och/eller trattisar. "Kant" har ju lådan :)

 • Christian

  Jag tycker lådan påminner om en barbeque grill. Men luftintag nere till vänster. Kan det vara röksmak?

 • Korken påminner om en Karl-Johan.... kanske har du svamp i brygden eller lagras den i ekfat och tagit smak av det.

 • Julgran var fel.

  Honung. Påminner en del om bikipa.

 • VinHelena

  Okay då, om tobaksspåret var fel, så varför inte tonkaböna

 • Julgran. Träslaget och bokstaven j.

 • Bävergäll.
  Lådan på bilden är en miniatyr av en bäverfälla :)

 • VinHelena

  Du har väl ändå inte kryddat din besk med cigarr? Boxen för onekligen tankarna till ädla tobaksprodukter.

blog comments powered by Disqus